Kies uw appartement

Met de uitslag van mijn bac in mijn zak krijg ik een mail dat ik ben opgenomen op de school die ik in Brussel wilde doen. Dit is het moment om mijn nieuwe leven te organiseren.

Toen ik in de familiecocon was, waren deze vragen nooit echt bij me opgekomen. Maar de deadline naderde en we moesten de feiten onder ogen zien dat ik de leiding moest gaan nemen en dat het zou beginnen met de zoektocht naar mijn appartement om te huren.

Wat zijn de criteria voor mijn appartement?

Om mijn appartement te kiezen, moest ik bepalen of ik liever was:

  • Het type om ’s ochtends 5 ringen in te stellen en 10 minuten voor de les op te staan;
  • Verlegen om 30 minuten te moeten reizen;
  • Thuis willen komen tussen pauzes in plaats van naar de bibliotheek te gaan.

Onvoorwaardelijk van het dekbed hield ik mezelf voor dat ik een studio moest zoeken om te huren in de buurt van mijn school.

We hadden met mijn ouders een maandelijks budget voor mijn verhuur bepaald, dus ben ik actief op zoek gegaan naar een appartement.

Dit is niet alles, maar met de opsluiting kregen we allemaal tegelijk de antwoorden van onze scholen en de makelaars vertellen me dat het vullingspercentage eind juni al gelijk is aan dat van half september. Ik ben natuurlijk niet de enige die op zoek is naar het goudklompje waarin ik 3 jaar zal leven. Dus ga snel aan de slag!

Dus begon ik mijn zoektocht naar appartementen via gespecialiseerde sites, privévermeldingen, makelaars. Ik wist niet waar ik heen moest. Mijn ouders raden me aan om zoals de meeste studenten een studio te nemen. Ik heb al vele uren besteed aan het proberen om een ​​idee te krijgen van de vastgoedmarkt, met een budget heb ik de gebieden vergeleken met de staat van de woningen.

Kortom, er gingen een paar dagen voorbij, ik moest echt aan de slag en afspraken maken voor bezoeken. De appartementen zaten niet heel rustig op me te wachten, er zijn nog steeds mensen aan het verdringen.

De dag van de bezoeken

Er zijn 5 geplande bezoeken die we maken, de expresreis die we de dag winstgevend moeten maken.

Eerste bezoek om 9.30 uur, we komen geen tijd om rond te kijken, we zijn precies op tijd. Eenmaal in het appartement denk ik dat ik het mis had, het lijkt in niets op wat ik op de foto zag.

Ik denk dat ik meer met een Photoshop-expert te maken heb dan met een makelaar, de woonruimte is zeker van een geschikte grootte, maar in een staat van verval waardoor we niet blijven hangen.

Het belang van buurtvoorzieningen

De volgende bijeenkomst is om 10:45 uur, dit keer direct naast de school, het is een gelegenheid om een ​​bar te vinden waar ik elke ochtend mijn koffie kan halen voordat ik naar de les ga, we zijn precies 512 meter volgens een kaart van de ingang van mijn school. Ik zou aan het begin van het schooljaar leren dat de ingang om gezondheidsredenen op 1 km aan de andere kant zou zijn.

We gaan op zoek naar een bar een troquet een kruidenierswinkel een bakkerij, noem het maar wat je wilt maar een plek waar we ontbijten Ik zeg tegen mezelf dat ik in de buurt van een universiteit ben dat we niet in de goede hoek moeten zijn, daar moet iets in de buurt zijn. Welnee. Er is helemaal niets. Het maakt niet uit dat we een appartement kwamen huren, ik zit zeker naast de school maar de buurt lijkt niet erg levendig. Ik maak van de gelegenheid gebruik om op Google maps te zoeken naar de dichtstbijzijnde supermarkt; 950 meter is eenvoudig maar met 3 racetassen.

Tijdens de bezichtiging van het appartement is een rolluik gesloten omdat het gerepareerd moet worden, waterschade van de bovenbuurman is zeker gerepareerd maar de muur is geel met blaren verf (ik wil even duidelijk maken dat we in de huur zaten à 600 euro excl. ). Blijkbaar maakt het niet uit, ik moet een goed bezoeken in de straat ernaast. Kleiner gebied hetzelfde budget, ik zou meer geluk moeten hebben.

De studio bevindt zich op de 6e en laatste verdieping zonder lift, dat is goed, het spiert de benen en a priori zou ik geen tijd hebben om te sporten. We zijn met meerdere tegelijk om het bezoek te brengen, dat vind ik vreemd. We zitten in een zolderstudio, het is 24 m2 maar met de helling van de muren heb ik de indruk dat ik in een pochet zit en er is maar één veluxraam. Als we uitgaan beseffen we dat het niet erg druk bezocht wordt, maar het is amper middag. Het lijkt erop dat ’s avonds alleen het kleine park naast de deur te vrezen is.

We hebben een telefoontje om ons te laten weten dat de woonruimte (degene met de waterschade) verhuurd is en dat we dit dossier niet meer kunnen aanvragen. Ik wilde dit appartement natuurlijk niet verhuren, maar mezelf voorhouden dat eigendommen in deze staat voor deze prijs een koper vinden, begint me snel te benadrukken dat ik bang ben dat ik geen accommodatie zal vinden. Ik ben wanhopig, de buurt bevalt me ​​niet, er is niets in de buurt, en bovendien gaat het als warme broodjes op een zondagsmis.

Mijn moeder die me vergezelt, biedt aan om ergens in het stadscentrum te lunchen. Er is alles aanwezig, winkels, leven, de tram en bussen. Alles wat je zou verwachten van een grote stad.

Wanneer u uw appartementkeuzes moet herzien

Al pratend beseffen we dat mijn beslissing om een ​​appartement te huren in de buurt van mijn school was gericht, maar dat ik waarschijnlijk beter af zou zijn in een buurt waar leven is. Zelfs als dat betekende dat ik wat meer geld moest verdienen, kon ik een extra kamer krijgen.

Tijdens de lunch bekijken we het aanbod van panden te huur voor deze wijk, en we annuleren de andere appartementbezoeken in de universiteitswijk, om andere meer in het centrum te plannen.

We komen twee dagen later terug. De vrouw van het makelaarskantoor vertelt ons dat ze zojuist een woning heeft teruggegeven, maar een beetje duurder die met ons zou kunnen overeenkomen, we spreken af ​​om het te zien. En iedereen is verliefd, het is op de bovenste verdieping van een prachtig gebouw zonder lift, het goede nieuws is dat het een kamer heeft om uit te rusten.

Het is duurder dan de andere appartementen die een opknapbeurt nodig hebben die we hebben bezocht en het zal mijn totale studentenbudget beïnvloeden, maar dat is oké. Ik ben al van plan om te studeren, maar ook om een ​​paar studentenavonden te gaan doen.

Mijn moeder herinnert me eraan dat we een huurwaarborg moeten afsluiten die de eigenaar dekt bij onbetaalde huur maar ook bij schade aan het appartement en als we weten hoe studentenavonden kunnen eindigen, stel ik mezelf gerust door tegen mezelf te zeggen dat het alles is te voet aanwezig, ook feesten.